torstai 20. syyskuuta 2012

PIENET LAPSET

hyvä mieli tarttuu ja oon itsekkin huomannut että jos joku hymyilee etenkin lapset ja muutkin niin alkaa itsekkin hymyilemään :-) Lapset on vaan niin ihania esimerkillisiä ja vilpittömiä ja sellasia puhtaita myös ne ei oo vielä tehnyt syntiä. Me uskotaan että alle 8-vuotias ei ole vastuussa teoistaan .  (toki vanhempanakin saa mennä kasteelle)
Kaste eroaa vauvakasteesta esimerkiksi sillä tavalla että siinä upotetaan kokonaan veteen ja lapsesta rekistöröityy kirkonjäsen vasta kun hän menee kasteelle ja lapsi saa itse päättä meneekö hän kasteelle. Suurinosa ihmisistä jotka ovat olleet kirkossa koko ikänsä menevät kasteelle 8-vuotiaana, ,mutta jokaisella on mahdollisuus tehdä päätös itse. Suurin lahja minkä kasteesta saa on, että saa pyhänhengenlahjan tunnetaan paremmin nimellä omatunto. Me uskotaan että "omatunto" eli siis se pyhänhengen lahja tulee jumalalta. Pyhänhengenohjaus mun mielestä aivan mieletön asia kun, kaikissa päätöksissä pienissä ja suurissa voi saada apua suoraan taivaasta. Oon siitä tosi kiitollinen."KUN KASTEEN VESI MINUT ON PESSYT PUHTAAKSI VOIN KAIKEN PAHAN VOITTAA JA SAADA ANTEEKSI NIIN PUHDAS MYÖS JA KAUNIS OLKOON ELÄMÄSI TÄÄ ET EN ISÄN LUOKSE TAIVAASEEN SE MINUT KERRAN VIEN"

6 kommenttia:

 1. Eikös omatunto ja Pyhä Henki ole eri asia... Pyhä Henki auttaa erottamaan oikean väärästä ja neuvoo tai kertoo jos jokin on vialla. Ja eiköhän omatunto löydy jokaiselta ihmiseltä

  Nimim. Toinen koko ikänsä ollut mormoni

  VastaaPoista
 2. kyllä näin se on, omatunto löytyy jokaiselta mutta Pyhä Henki auttaa juuri erottamaan oikean väärästä ja autta muissa hankalissa valinnoissa, riippun tietenkin omasta henkisestä tilastaan, eli jos on tehnyt jotain joka on ristiriidassa kirkon opetuksien kanssa niin ei voi tuntea Pyhää Henkeä ennen kuin tekee parannuksen.

  Nimim Kolmas koko ikänsä ollut mormoni

  VastaaPoista
 3. Hei, niin mulla olis vaan yks kysymys :D
  Puhut temppeleistä ja kirkoista. Mitä eroa niillä on? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.mormonit.fi/aineistoa-tiedotusvaelineille/tilastotietoja.html täällä kerrotaan, mitä eroa :)

   Poista
 4. No muut saman kirkonjäsenet on jo näköjään vastaillut kysymyksiin :) Ja kyllä olen samaa mieltä. Oon kieliopissa erittäin huono :) mutta, yritän kuitenkin parhaani :)

  VastaaPoista
 5. voisitko ens kerralla kun kirjotat tänne tälläsiä kirkon oppeja niin tarkistaa onko sun versiot oikein. koska kun ihmiset lukee näitä niin he saavat väärän käsityksen tästä kirkosta.

  VastaaPoista